Tratamente Ortopedice

Tratamentele ortopedice sunt indicate la copii în perioada de creștere atunci când sunt observate probleme cu mușcătura dinților sau cu poziția oaselor maxilare.

 Care sunt beneficiile unui astfel de tratament?

  • Îmbunătățirea calității vieții - o mușcătură incorectă poate duce la apariția unor dificultăți în masticație, vorbire și deglutiție.
  • Prevenția apariției problemelor dentare - igiena incorectă, caria dentară și îmbolnăvirea gingiilor pot fi prevenite cu ajutorul unui tratament ortopedic optim.
  • Îmbunătățirea esteticii faciale - o poziționare corectă a oaselor maxilare determină dezvoltarea unui profil facial armonios.
  • Creșterea stimei de sine - un tratament corect îl va face pe copil să zâmbească cu încredere.
  • O intervenție timpurie reduce necesitatea unui tratament îndelungat și costisitor realizat ulterior.

Despre Doctor Irinel.

Un zâmbet fericit este unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care îl poți oferi atât ție cât și celor din jurul tău.


De aceea, sunt de părere că în ortodonție, călătoria către zâmbetul mult visat este asemenea unui puzzle uriaș la care adaugi piesă după piesă având imaginea finală în minte.

Testimoniale

"M-am simțit confortabil și cu încredere în mine, chiar și atunci când aveam emoții"

Ioana - Elevă

"Mi-a plăcut foarte tare cum îmi stătea cu aparatul"


Alexandra V. - studentă

"Cred că oricine își dorește să se simtă bine în pielea lui"


Ada R. - Învățătoare

"Pentru mine toata experiența cu aparatul dentar a fost ca o aventură"

Iustin B. 

"Dinții mi s-au îndreptat mult mai repede de cât m-am așteptat"


Călina D. - Matematician

“Pe toată perioada tratamentului am beneficiat de atenția și implicarea domnului doctor”

Anita R - Profesor

Întrebări frecvente

La ce vârstă se recomandă prima vizită la medicul ortodont?

Se recomandă ca prima vizită a copilului la medicul ortodont sa fie la 7 ani. La această vărstă se pot identifica problemele de creștere ale maxilarelor, lipsa spațiului pentru dinții permanenți și existența unor obiceiuri incorecte. Dacă este necesar se va face un tratament interceptiv pentru corecția acestora.

Este dureros tratamentul ortodontic?

În general, tratamentul ortodontic nu este dureros, dar poate apărea o senzație de disconfort la început și în timpul ajustărilor periodice ale aparatului dentar. Pacienții pot simți o ușoară presiune sau o senzație de tensiune după fiecare ajustare, dar aceasta dispare în câteva zile.

Cât durează tratamentul ortodontic?

Durata tratamentului ortodontic depinde de gravitatea problemelor dentare și a tipului de aparat ales pentru corectarea acestora. În general, tratamentul durează între 18 și 24 de luni, dar în cazul tratamentelor cu gutiere durata poate scădea semnificativ.

Ce alimente trebuiesc evitate pe perioada tratamentului?

Pacienții care poartă aparate dentare clasice trebuie să evite alimentele tari sau lipicioase, deoarece acestea pot deteriora sau rupe aparatul dentar. În timpul tratamentului ortodontic, este recomandat să se consume alimente moi și să se evite alimentele dure. Cei care aleg să își îndrepte dinții cu gutiere sunt scutiți de aceste restricții. 

Sunt activitățile sportive interzise dacă port aparat dentar?

Da, se poate practica sportul în timpul tratamentului ortodontic, dar este important să se ia măsuri de precauție pentru a evita ruperea sau deteriorarea aparatului dentar. Pacienții pot utiliza protecții bucale pentru a proteja dinții și aparatul dentar în timpul activităților sportive.

Cât de des trebuie sa îmi vizitez ortodontul?

În funcție de aparatul dentar ales perioadele de timp pentru control diferă;  în cazul aparatului DAMON controalele se vor realiza la fiecare 6-8 săptămâni, iar în cazul gutierelor perioada de timp poate fi și mai mare.

Pentru a-mi îndrepta dinții sunt necesare extracțiile dentare?

Atunci când nu există spațiu suficient pe arcadă pentru alinierea dinților, acesta trebuie creat. Există mai multe metode prin care putem obține spațiul necesar iar extracția dentară este una dintre ele. De regulă medicul ortodont o va indica ca ultimă soluție.

Sunt prea în vârstă pentru un tratament ortodontic?

Tratamentul ortodontic se poate realiza la orice vârstă cu mențiunea că la pacientul adult deplasarea dinților se realizează mai lent. De asemenea, tipul de aparat dentar ales este foarte important astfel încât acesta să nu pună o forță prea mare pe dinți.

Aparatul dentar duce la apariția cariilor?

Aparatul dentar nu provoacă apariția cariilor însă în lipsa unei  igiene corecte și a unei alimentații corespunzătoare(consum de dulciuri, sucuri carbogazoase) pot apărea probleme atât la nivelul dinților cât și a gingiilor.

Există riscul ca după îndepărtarea aparatului, dinții să își mai modifice poziția?

După îndepărtarea aparatului dentar urmează o etapă foarte importantă a tratamentului,  numită faza de contenție, în care pe dinți se vor aplica niște dispozitive mobile(gutiere) sau fixe cu scopul de a stabiliza dinții pe poziția finală.

Contact Doctor Irinel

IPSDENT S.R.L

București , Sectorul 4, Strada Glădiței, Nr. 42, Bloc T5, Etaj 5, Ap. 504

CUI: 47629865

Str. Emanoil Porumbaru 89, sector 1, București

0744545562

contact@doctoririnel.ro

Formular contact

>
Suna!