.st0{fill:#FFFFFF;}

Noul aparat dentar Spark, aparat dentar invizibil de locul 1 

 februarie 17, 2024

Un aparat dentar Spark = un zâmbet perfect

Tratarea problemelor de aliniere a dinților nu se rezumă în prezent doar la utilizarea aparatelor dentare metalice fixe, ci există și opțiuni mult mai estetice și confortabile. Alignerele Spark sunt o alternativă revoluționară care permite corectarea poziției dinților fără ca tratamentul cu gutiere să fie vizibil. Articolul de față îți prezintă modul de funcționare a noului tip de aparat dentar Spark și care sunt principalele sale avantaje comparativ cu un aparat dentar clasic metalic.

 Aparatul dentar Spark folosește tehnologia avansată a ortodonției pentru a corecta alinierea dinților fără ca tratamentul să fie vizibil. Acesta este realizat dintr-un material flexibil și transparent, care se potrivește perfect pe dinți și îi îndreaptă treptat în poziția corectă.

Modul de funcționare Spark Clear Aligners constă în utilizarea unui set de aliniatoare clare și aproape invizibile. Acestea sunt realizate individual pentru fiecare pacient, în urma unui plan de tratament personalizat, folosind tehnologia de ultimă oră Spark. Setul de gutiere  este schimbat la fiecare două săptămâni sau conform recomandărilor stomatologului, pentru a aplica presiune consistentă și controlată asupra dinților și pentru a-i îndrepta gradual.

Unul dintre principalele avantaje pe care aparatul dentar Spark îl oferă este aspectul estetic. Acesta este complet transparent și, astfel, practic invizibil, permițând pacientului să se simtă încrezător și să zâmbească fără inhibiții pe durata tratamentului ortodontic. Aparatul dentar Spark nu afectează în mod negativ aspectul fizic al pacientului și nu provoacă disconfort sau iritații la nivelul gurii.

Pe lângă aspectul estetic, aparatul  invizibil Spark oferă și un nivel ridicat de confort. Aliniatoarele sunt realizate dintr-un material plastic special, moale și neted, care nu irită gingiile sau mucoasa orală. Pacientul se adaptează rapid la purtarea acestora și nu are parte de disconfort sau durere în timpul tratamentului. De asemenea, un aparat dentar invizibil Spark este foarte practic. Gutierele sunt ușor de îndepărtat și curățat, permițând persoanei aflate in tratament să se bucure de o igienă orală adecvată și să mănânce fără restricții. 

În plus, aparatul dentar invizibil Spark nu necesită vizite regulate la stomatolog pentru ajustări, așa cum se întâmplă în cazul aparatelor dentare metalice fixe. Asadar, aparatul dentar Spark reprezintă un sistem revoluționară și eficientă pentru corectarea alinierii dinților. 

Primii pași in proiectare tratament cu aparat dentar Spark

Aparatul dentar Spark Clear Aligners funcționează pe baza unui sistem inovator de corecție a poziției dinților, bazat pe folosirea gutierelor dentare mobile si transparente. Fiecare gutieră se poartă timp de 2 săptămâni, după care se înlocuiește cu următoarea în etapele succesive de tratament. La fiecare schimbare a gutierei, dinții vor suferi mici deplasări corective spre poziția dorită. Tratamentul cu gutierele Spark presupune inițial scanarea computerizată și digitalizarea arcadelor dentare pentru evaluarea cazului.

Prin utilizarea tehnologiei avansate de radiografii, ortodonții vor avea o vedere detaliată a structurii dentare a pacienților, permițându-le să planifice și să implementeze tratamente personalizate cu precizie și eficiență. Această capacitate de diagnosticare avansată contribuie la obținerea rezultatelor optime și la reducerea duratei tratamentului, oferind pacienților o experiență mai plăcută și mai rapidă în îmbunătățirea sănătății și a aspectului lor dentar.

În baza investigațiilor paraclinice și a examenului clinic, medicul ortodont va întocmi un plan de tratament personalizat și etapizat în funcție de necesitățile și particularitățile fiecărui pacient în parte după care noul aparat dentar de îndreptare a dinților proiectat la cabinetul stomatologic va intra în procesul de fabricație

Care sunt etapele tratamentului cu Spark?

Procesul include următoarele etape:

 • Consultația inițială unde medicul ortodont stabilește necesitatea tratamentului.
 • Scanarea digitală a zâmbetului sau arcadelor dentare pentru evaluarea cazului.
 • Ca parte a planului de tratament, durata și etapele corecției sunt customizate.
 • Fabricarea aparatului dentar invizibil Spark în laborator pentru fiecare etapă.
 • Schimbarea gutierelor la fiecare 14 zile pentru mișcarea treptată a dinților.
 • Controlul periodic la medic pentru monitorizarea progresului.
 • Finalizarea cazului când dinții vor ajunge în poziția dorită de medic.

Durata medie a tratamentului cu tratamente dentare Spark poate fi de 7 luni, însă ea poate varia între 7 și 12 luni, în funcție de gradul de complexitate a cazului și de la caz la caz. Medicul ortodont îți va estima durata exactă în momentul elaborării planului de tratament.

Deși  mai multe tipuri de aparat dentar oferă același rezultat, totuși diferențele sunt notabile întrucât tratamentele cu aparat dentar clasic durează 1-2 ani, iar tratamentul cu Spark Advanced se realizează într-o perioadă mult mai scurtă de timp.

Cum se simte pacientul cu aparat dentar invizibil?

La începutul fiecărei etape cu o nouă gutieră, pacientul poate simți un ușor disconfort timp de maxim 24 de ore. Acesta este cauzat de presiunea produsă asupra dinților pentru corectarea poziției lor treptate. Disconfortul este foarte puțin dureros sau neplăcut și se rezolvă rapid cu analgezice obișnuite. Pe parcursul zilei, pacientul se obișnuiește rapid cu noua gutieră. Tratamentul ortodontic cu gutierele Spark constituie o inovație semnificativă în domeniul ortodonției, oferind o alternativă modernă și estetică la aparatele dentare tradiționale.

Acest sistem se bazează pe o tehnologie avansată pentru a oferi pacienților o experiență cât mai confortabilă, în timp ce le corectează eficient malocluziile și alinierea dinților. Aparatul Spark, fiind fabricat din material TruGEN™, promite nu doar rezultate estetice superioare, dar și o experiență îmbunătățită pentru pacient în timpul tratamentului.

 1. Disconfort Inițial: La inițierea fiecărei noi faze de tratament, care implică schimbarea gutierelor, pacientul poate experimenta un disconfort ușor, de obicei limitat la primele 24 de ore după aplicare. Acest disconfort este cauzat de presiunea aplicată dinților pentru a-i muta treptat în pozițiile dorite. Totuși, acest disconfort este minim și poate fi gestionat eficient cu ajutorul analgezicelor comune, fără a necesita medicamente specifice.
 2. Adaptarea: Un aspect important al tratamentului cu aparatul dentar Spark este capacitatea rapidă de adaptare a persoanei sub tratament cu noile gutiere. Deși la început pacienții pot observa o senzație ciudată sau chiar un mic disconfort, acestea dispar repede, permițându-le să continue activitățile cotidiene fără impedimente majore.

Avantajele pe care un aparat dentar Spark le are

Avantajele aparatului dentar Spark în comparație cu un aparatele dentare clasice sunt:

 • Tratamentul cu aparat dentar Spark este invizibil, nimeni nu îl va observa
 • Se schimbă ușor gutierele la un interval de 14 zile fără durere
 • Față de aparatele dentare clasice, nu există zgâriere și iritație
 • Se scoate în momentul când se servește masa, pentru a servi tot ce dorești
 • Corectează mai ușor problemele complexe de aliniere a dinților
 • Tratamentul cu alignere este mai scurt, între 7-12 luni
 • Beneficiezi de un vorbit și un râs fără restricții și impedimente
 • Nu provoacă iritații ale mucoasei bucale sub nici o formă
 • Gutierele transparente Spark sunt delicate și confortabile
 • Este realizat dintr-un material transparent care e aproape invizibil
 • Spark clear aligner poate fi aplicat chiar și copiilor
 • Pacienții care locuiesc în altă țară sau călătoresc vor putea duce la capăt un tratament Spark fără probleme

Prin urmare, Spark utilizează recenta inovație care revoluționează tratamentele ortodontice la nivel mondial prin confortul și eficiența sa. Prin această recentă inovație în materie de tehnologie dentară, tratamentul cu aparate dentare invizibile Spark oferă un confort și o eficacitate fără precedent, revoluționând îngrijirea ortodontică pentru pacienți de toate vârstele.

În concluzie, aceste gutiere transparente, personalizate și detașabile Spark este o opțiune revoluționară pentru corectarea problemelor de aliniere a dinților, oferind un plus important de confort, estetică și rapiditate în comparație cu metodele clasice. Principalele sale beneficii sunt invizibilitatea și scurtarea semnificativă a duratei de tratament, fiind ideal atât pentru adulți cât și pentru copii.  Dacă vrei sa afli informații despre preț și cât costă aparatul dentar poți să mă contactezi folosind formularul de contact din josul paginii.

Orice clinică de ortodonție la nivel mondial recunoaște această companie americană cu peste 60 de ani de activitate, materialul din care este realizat aparatul fiind cel mai performant de pe piață. Indiferent dacă este vorba despre un tratament la adulți sau unul la copii, toți cei care își doresc un zâmbet perfect vor putea să îl aibă într-un maxim 20 de luni în cazurile mai complicate.

Aparatul dentar Spark reprezintă o soluție modernă pentru tratamentul ortodontic, combinând eficiența cu estetica. Cu toate că la început pacienții pot experimenta un disconfort minor, acesta este rapid depășit datorită adaptării facile la noile gutiere. Alegerea unui tratament cu aparatul dentar Spark este, în cele din urmă, o decizie care aduce beneficii pe termen lung pentru sănătatea și estetica dentară a pacientului. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

emisiuni cu doctor irinel

Contact Doctor Irinel

IPSDENT S.R.L

București , Sectorul 4, Strada Glădiței, Nr. 42, Bloc T5, Etaj 5, Ap. 504

CUI: 47629865

Str. Emanoil Porumbaru 89, sector 1, București

0744545562

contact@doctoririnel.ro

Formular contact

>
Suna!