.st0{fill:#FFFFFF;}

Invisalign și Spark, 2 pionieri la invizibilitate 

 octombrie 27, 2023

Când adulții iau în considerare îndreptarea dinților, ei sunt mai predispuși să aleagă gutiere transparente în locul aparatelor dentare tradiționale.

În ziua de astăzi, există mai multe opțiuni disponibile în tratamentul cu gutiere transparente care oferă rezultate excelente pentru copii, adolescenți și adulți. 

Gutierele transparente Invisalign sau Spark reprezintă o modalitate sigură, convenabilă și extrem de eficientă pentru oameni de a-și transforma zâmbetul și a-și crește încrederea în sine.

Să comparăm câteva aspecte cheie între Invisalign și Spark Aligners pentru a înțelege cum funcționează și de ce sunt atât de populare aceste doua mărci.

O scurtă istorie Invisalign și Spark

invisalign

Ca pionier în tehnologia gutierelor transparente, Invisalign rămâne unul dintre cele mai populare produse de pe piață. În 1999, medicii dentisti și ortodonții din Statele Unite au început să folosească în mod regulat Invisalign ca alternativă la aparatele dentare tradiționale.

La puțină vreme aproximativ într-un an, 75% dintre ortodonți din țară fuseseră instruiți în utilizarea sistemului lor. Astăzi, mai mult de 11 milioane de pacienți din întreaga lume au fost tratați cu Invisalign.

Spark

Însă ultimii ani au fost marcați de apariția unui nou brand de gutiere invizibile Spark Aligners, ce devin din ce în ce mai popular printre ortodonți și pacienții lor, deoarece oferă caracteristici mult mai avansate și o experiență mult mai confortabilă.

Fabricate dintr-un material diferit, Spark Aligners sunt practic invizibile și s-au dovedit a fi mai durabile, mai fiabile și mai rezistente la pete.

De ce gutierele mobile sunt populare?

Copiii activi, adolescenții conștienți de sine și adulții ocupați au crescut să iubească gutierele mobile Invisalign și Spark din mai multe motive, printre care:

  • Tratamentul invizibil și discret.
  • Mai puțin timp petrecut la ortodontist și tratament mai rapid decât aparatele dentare tradiționale.
  • Fără limite la ceea ce puteți mânca sau bea.
  • Permite periajul și utilizarea aței dentare ca de obicei.
  • Mai confortabil și mai puține iritații.

Cum funcționează gutierele transparente?

Gutierele transparente utilizează tăvișe speciale din plastic transparent care mută dinții în mod gradual, aplicând o presiune ușoară și constantă.

În loc de aparate dentare metalice sau ceramice care sunt atașate de dinți, gutierele sunt detașabile, ceea ce le face mai convenabile și mai ușor de gestionat.

După ce ortodontistul vă examinează și stabilește că sunteți un candidat potrivit pentru tratamentul cu alinieroare, va realiza un scan detaliat al dinților pentru a crea un model virtual și va trimite informațiile la laborator.

 Ambele companii de aparate transparente, utilizează tehnologie inovatoare de imagistică computerizată 3D pentru a crea o serie de alinieroare personalizate, adaptate nevoilor dumneavoastră specifice. 

Ortodontistul dumneavoastră va crea, de asemenea, un plan de tratament pentru a determina numărul de gutiere de care puteți avea nevoie pentru a obține zâmbetul dorit. Uneori se poate prezenta chiar o imagine 3D a aspectului zâmbetului dvs. final după tratament.

Alte aspecte de luat în considerare

invisalign

În funcție de cazul dumneavoastră, s-ar putea să aveți nevoie să vi se lipească niște butoane sau atașamente colorate la dinți. Aceste atașamente mici, de culoarea dinților și aproape invizibile, funcționează ca mânere pentru a ajuta gutierele să se potrivească strâns pe dinți și să-i miște mai eficient.

Majoritatea pacienților cred că pot pur și simplu să își introducă gutierele și să plece. Cu toate acestea, deoarece gutierele nu sunt atașate direct de dinți, așa cum sunt aparatele dentare tradiționale, ele pot avea nevoie de puțin ajutor pentru a funcționa eficient sau pentru a trata cazuri mai complicate.

Este important să curățați cu grijă în jurul acestor atașamente după mese și înainte de a vă pune din nou gutierele, pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor. Doctorul dvs. vă poate sfătui dacă aveți nevoie de astfel de atașamente în timpul examinării inițiale.

Indiferent dacă utilizați Invisalign sau Spark, pentru cele mai bune rezultate, va trebui să purtați fiecare set de alinieroare timp de 20-22 de ore pe zi. Majoritatea ortodonților recomandă să nu le scoateți decât pentru a mânca sau a bea, dar se poate și în situațiile în care vă simțiți inconfortabil la anumite evenimente.

Va trebui să purtați fiecare set de gutiere timp de o săptămână sau două, înainte de a trece la următorul set. Deși gutierele pot oferi o senzație un pic ciudată la început, majoritatea pacienților se adaptează rapid și experimentează puțin sau deloc disconfort.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

emisiuni cu doctor irinel

Contact Doctor Irinel

IPSDENT S.R.L

București , Sectorul 4, Strada Glădiței, Nr. 42, Bloc T5, Etaj 5, Ap. 504

CUI: 47629865

Str. Emanoil Porumbaru 89, sector 1, București

0744545562

contact@doctoririnel.ro

Formular contact

>
Suna!