.st0{fill:#FFFFFF;}

Ce este gutiera dentară? 

 octombrie 23, 2023

Gutiera dentară, cunoscută și sub denumirea de "ferulă dentală," este un dispozitiv din plastic sau rășină utilizat în clinici stomatologice pentru a rezolva diverse probleme dentare.

Gutierele sunt fabricate în clinică, unde mai întâi se fac modele ale cavității bucale, iar apoi aceste modele sunt trimise tehnicianului dentar, care este responsabil de confecționarea lor.

Introducere

În ultimii ani, tehnologia din domeniul ortodonției a avansat considerabil, ducând la dezvoltarea gutierelor dentare invizibile. Aceste dispozitive inovatoare oferă o modalitate eficientă și invizibilă de a corecta problemele ortodontice, cum ar fi dinții strâmți sau aliniați incorect.

Gutiera dentară Spark este concepută pentru a fi personalizată pentru fiecare pacient, fiind o alegere excelentă pentru toate vârstele. Acum, să aruncăm o privire mai atentă la modul în care funcționează aceste dispozitive și la avantajele lor.

Gutierele transparente de la Spark sunt realizate din materialul inovator TruGEN™. Acest material face ca alinierile Spark să fie transparente, mai confortabile și mai clare. Alinierile Spark Clear pot rezulta într-o mișcare mai eficientă și mai efectivă a dinților.

Cum Funcționează Gutiera Dentară

Pentru a înțelege cu adevărat cum funcționează gutierele dentare, este important să cunoaștem procesul din spatele acestor dispozitive. Gutierele dentare sunt realizate dintr-un material termoplastic de înaltă calitate și sunt personalizate pentru a se potrivi perfect cu dantura fiecărui pacient.

 Acestea sunt proiectate pentru a corecta alinierea dinților și a maxilarelor în timp, într-un mod treptat și controlat.

Gutiera Aparat Dentar - Beneficii

Gutierele dentare aduc cu sine numeroase beneficii care le fac o opțiune atractivă pentru pacienți de toate vârstele. Iată câteva dintre avantajele lor:

gutiera invizibilă
 • Invizibilitate
  Unul dintre cele mai mari avantaje ale gutierelor dentare este invizibilitatea lor. Aceste dispozitive sunt transparente și se potrivesc perfect cu dantura, făcându-le aproape invizibile în timpul utilizării.
 • Confort
  Gutierele dentare sunt confecționate dintr-un material moale și neted, care le face confortabile de purtat. Nu există sârmă sau bracketuri care să provoace iritații sau răni în cavitatea orală.
 • Rezultate Eficiente
  Aceste dispozitive oferă rezultate eficiente în corectarea problemelor ortodontice. Cu o uzură regulată, gutierele dentare pot alinia dantura și maxilarele în mod precis și controlat.
 • Ușurință în Îndepărtare
  Gutierele dentare pot fi îndepărtate atunci când mănânci sau te periezi pe dinți, ceea ce face igiena orală mult mai simplă.

Pași pentru tratamentul ortodontic cu Gutiera Dentară

Gutierele dentare sunt personalizate în funcție de nevoile fiecărui pacient. Procesul de creare implică mai multe etape, inclusiv:

 1. 1
  Pentru a începe, medicul ortodont va lua amprente detaliate ale danturii pacientului. Aceste amprente sunt folosite pentru a crea gutierele dentare personalizate.
 2. 2
  Pe baza amprentelor dentare, medicul va planifica tratamentul ortodontic, determinând modul în care vor evolua schimbările în timp.
 3. 3
  După planificarea tratamentului, gutierele dentare sunt fabricate dintr-un material termoplastic de calitate. Acestea sunt modelate cu precizie pentru a se potrivi perfect cu dantura pacientului

Cum să Îngrijești de Gutiera Dentară

Pentru a menține gutiera dentară eficientă și igienică, este important să o îngrijiți corespunzător. Iată câteva sfaturi utile:

 • Clătiți gutiera înainte și după utilizare.
 • Spălați gutiera

Tipuri de gutiere 

Scopul gutierelor dentare este complementar tratamentelor stomatologice. Totuși există mai multe tipuri de gutiere dentare, fiecare având un scop specific după cum urmează:

 • Gutiera de Albire Dentară

  Aceasta se obține prin crearea unui model al cavității bucale și apoi aplicarea unui plastic special peste model. Cu ajutorul căldurii și a aspirației, se creează un efect de vid, iar astfel se obține o replică a dinților în plastic, asigurând că gelul de albire rămâne în contact cu dinții pentru a obține rezultate eficiente.
 • Gutiera de Menținere în Ortodonție

  Aceasta se confecționează folosind modelele din cavitatea bucală, iar apoi se folosește căldura și aspirația pentru a crea un dispozitiv care aplică o ușoară presiune pentru a ajuta la menținerea poziției corecte a dinților după tratamentul ortodontic.
 • Gutiera de parodontologie

  După un tratament parodontal, se folosește modelul cavității bucale pentru a confecționa această gutieră. Scopul ei este de a preveni mișcarea dinților după tratament.
 • Gutiera Chirurgicală

  Aceasta previne mișcarea dinților după tratamente chirurgicale.
 • Gutiera Radiologică

  Se folosește în scopuri diagnostice înainte de intervenții chirurgicale în care se plasează implanturi dentare.
 • Protezele Bucale

  Aceste dispozitive protejează dinții în anumite sporturi, precum rugby, box, hochei, baschet sau polo. Este important să fie fabricate la comandă într-o clinică stomatologică, deoarece cele fabricate acasă oferă o protecție mai scăzută.

Este esențial ca gutiera aparat dentar să fie fabricată corect și să fie specific fiecărui pacient. De asemenea, trebuie să fie înlocuite periodic, deoarece necesită ajustări pentru a se potrivi în continuare nevoilor pacientului. Pentru aceasta se va face un studiu de caz astfel încât gutiera să fie perfectă pe dantura dvs. și să trateze cu minuțiozitate problema dvs.

Un zâmbet mai frumos devine ușor de obținut cu ajutorul gutierelor transparente, iar gutiera Spark este aici pentru a te ajuta să vă transformați zâmbetul în realitate! Gutierele Spark sunt concepute să fie mai clare, mai confortabile și mai rezistente la pete, reușind să trateze o gamă largă de probleme:

 1. spațierea,
 2. aglomerarea,
 3. muscătură deschisă,
 4. muscătură incrucisată,
 5. muscatura adâncă,
 6. mușcătura deschisă (ocluzie)

Alinierile directionate de către medic, precum aparatele Spark, necesită un profesionist pentru a diagnostica și evalua cazul dumneavoastră înainte de a recomanda tratamentul. Acest tip de proces cu alinieri asigură, de asemenea, că veți avea contact constant și îndrumare de la un expert pe toată durata tratamentului, în cazul în care apare ceva neașteptat

Dacă sunteți pregătit să profitați de alinierile dentare clare, confortabile și aproape invizibile, care sunt plăcute de purtat și concepute pentru a vă ajuta să obțineți rezultatele dorite într-un timp cât mai scurt, începeți să vă îmbunătățiți zâmbetul astăzi cerând o programare sau puteți face dumneavoastră o evaluare gratuită aici.

Întrebări Frecvente

Ce este o gutieră dentară?

O gutieră dentară este un dispozitiv personalizat din plastic sau silicon, utilizat în scop ortodontic pentru a corecta alinierea dinților sau pentru a trata diverse probleme dentare.

Cum corecteaz gutierele dentare problemelor ortodontice?

Gutierele dentare aplică presiune treptată asupra dinților, îndreptându-i și ajustându-i în poziții corecte dealunhul timpului.

Cît costă o gutieră dentară?

Prețurile diferă în funcție de complex este tratamentul pe care pacientul îl desfășoară. Aceste costuri pot varia între 2500 și 4000 de euro. 

Cât timp trebuie să port gutiera într-o zi?

Există timp zilnic minim recomandat in cazul purtării gutierelor: în general, purtarea gutierei între 20 și 22 de ore pe zi optimizează rezultatele tratamentului.

Pot dormi cu gutiera dentară în gură?

Da, în majoritatea cazurilor, este sigur să dormi cu gutiera dentară, dar este important să discuți cu medicul ortodont pentru recomandări personalizate.

Cum se curăță și se întreține corect o gutieră dentară?

Gutierele dentare trebuie curățate zilnic cu apă caldă și săpun delicat. Evită folosirea apei fierbinți sau a pastelor de dinți abrazive.

Care sunt beneficiile utilizării gutierelor dentare?

Gutierele dentare sunt adesea mai confortabile și mai estetice, permitând o igienă orală mai ușoară în comparație cu anumite tipuri de aparate ortodontice fixe.

Există vreun risc în purtarea gutierelor dentare?

Gutierele dentare necesită implicarea totală a pacientului și seriozitatea urmării indicațiilor medicului. Spre exemplu dacă nu este implinit timpul minim de purtare zilnic, tratamentul va fi mai lung.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

emisiuni cu doctor irinel

Contact Doctor Irinel

IPSDENT S.R.L

București , Sectorul 4, Strada Glădiței, Nr. 42, Bloc T5, Etaj 5, Ap. 504

CUI: 47629865

Str. Emanoil Porumbaru 89, sector 1, București

0744545562

contact@doctoririnel.ro

Formular contact

>
Suna!